Neurokirjonurkka

Neurokirjolaisten kohtaamispaikka, joka tuo yhteen toiminnan ja tulokkaatKuvaus


Oletko vastikään saanut neurokirjon diagnoosin (autismikirjo, ADHD/ADD) tai epäiletkö olevasi neurokirjolla? Etsitkö itsellesi vertaisryhmää tai muuta toimintaa, jossa kohtaisit toisia neurokirjolaisia?
Haluaisitko itse järjestää neurokirjolaisille suunnattua toimintaa, muttet oikein tiedä mistä aloittaisit? Järjestätkö neurokirjolaisille suunnattua toimintaa, jolle toivoisit lisää kävijöitä?

Neurokirjonurkka on neurokirjolaisten yhteinen kohtaamispaikka Helsingin keskustassa, Helsingin seudun erilaisten oppijoiden HERO:n tiloissa Kaisaniemessä.

Kohtaamispaikalla pääset tapaamaan toisia neurokirjolaisia rennossa ilmapiirissä. Tarjolla on rentouttavaa askartelu- ja taidepainotteista toimintaa, mutta paikalle voi tulla myös vain keskustelemaan, kuuntelemaan taikka puuhailemaan itsenäisesti ilman ohjausta ASY:n laajan tarvikevalikoiman parissa.
Neurokirjonurkan ohjaajalta voit kysellä neurokirjolaisille tarjolla olevista koulutuksista, toiminnasta ja vertaisryhmistä, pääkaupunkiseudun alueelta sekä sen ulkopuolelta. Ohjaajan tai ohjaajat tunnistaa rinnasta löytyvästä nimikyltistä.

Kohtaamispaikka on suunnattu aikuisille neurokirjolaisille ja vaikka ensisijaisena kohderyhmänä ovat vertaistoimintaa vasta etsivät, paikalle ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudetkin tuttavuudet. Yhdessä voimme auttaa monia, omia kokemuksiamme jakamalla.


Lista neurokirjolaisille suunnatuista vertaisryhmistä: Tukea ja tietoa (oikealla sivupalkissa)Kohtaamispaikan säännöt: Omien ja toisten rajojen kunnioittaminen


  • Kaikesta saa keskustella, kiihkeästikin, kunhan se tapahtuu toisen ihmisarvoa ja katsantokantaa kunnioittavalla tavalla. Neurokirjanurkka on paikka kohtaamiselle, ei välienselvittelylle.
  • Toisen käytökseen ja puheeseen ei tule puuttua, mikäli käytös ei ole asiatonta. Kohtaamispaikalla tapahtuva keskustelu ja toiminta on vapaamuotoista, jokainen voi itse päättää oman osallistumisensa määrän ja muodon.
  • Kohtaamispaikalla ei ole pakollista esittäytymistä. Lisäksi kysymyksessä on avoin kohtaamispaikka, ei luottamuksellinen vertaisryhmä. Itsestään ja elämästään voi siis kertoa juuri niin paljon tai niin vähän kuin haluaa.


Paikka


Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n Heron tiloissa Kaisaniemessä
Vilhonkatu 4 B 13, Helsinki


Heron sisäänkäynti on siirtynyt vanhasta hieman oikealle. Se löytyy Ravintola Kaislan vasemmalta puolen, B-rapusta.

VIDEO UUDESTA SISÄÄNKÄYNNISTÄAika


Neurokirjonurkka on avoinna syyskaudella jokaisen viikon sunnuntaina klo 16.00-18.00, marraskuun loppuun asti.
Kohtaamispaikassa voi piipahtaa aukioloaikojen sisällä milloin vain.


Syksyn 2017 tapaamiset:

24.9.

1.10.

8.10.

15.10.

22.10.

29.10.

5.11.

12.11.

19.11.2017
Tämänkertainen tapaaminen peruuntuu Empowerment tapahtuman vuoksi (lisätietoa).

26.11.Yhteystiedot
Neurokirjon tapahtumakalenteri- yhteisö ei ole osa yhdistyksen toimintaa eikä sen mainostama toiminta ole välttämättä yhteneväistä yhdistyksen virallisen linjan kanssa.

Facebookista löytyvä Neurokirjon tapahtumakalenteri tiedottaa neurokirjolaisille suunnatusta toiminnasta: Vertaisryhmistä, koulutuksista, tapahtumista, luennoista jne.
Kalenteriin pyritään ensisijaisesti lisäämään neurokirjolaisten ja heidän läheistensä omavoimaisuutta lisäävää, osallistujille maksutonta toimintaa.

Mikäli olet osallisena tällaisen toiminnan järjestämisessä ja haluaisit, että sitä sivulla mainostetaan, ota yhteyttä:
Neurokirjon tapahtumakalenteri

Kohtaamispaikan ohjaajat:
Minttu Aalto