Oletko kuullut Ei myytävänä -kansalaisaloitteesta? Joko olet käynyt allekirjoittamassa sen?

Ei myytävänä – kansalaisaloitteen tavoitteena on vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen. Sitä varten nämä palvelut tulisi rajata hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Tämä koskee myös monia autismikirjon ihmisiä ja heidän asumispalveluitaan, siksi Autismi- ja Aspergerliitto liitto on tässä aktiivisesti mukana Vammaisfoorumin jäsenenä.

Jotta kansalaisaloite etenisi eduskunnan käsiteltäväksi, täytyy kerätä vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden aikana. Tarvitsemme siis teidän kaikkien apua tiedon levittämisessä ja allekirjoitusten keräämisessä.
Lisätietoa kansalaisaloitteesta - Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen

Vammaisten ihmisten perusoikeudet eivät toteudu tämän päivän Suomessa. Vammaisfoorumi ry ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta ovat tehneet 12.6.2017 kansalaisaloitteen vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettamiseksi.

Me vammaisjärjestöt olemme asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi lakimuutoksen, jossa vammaisten henkilöiden välttämättömät palvelut rajataan hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Palveluiden kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista. Vammaisilla ihmisillä ei kilpailutuksissa ole osallisuutta eikä oikeussuojakeinoja omaa elämäänsä koskevissa päätöksissä.

Lähes poikkeuksetta kilpailutukset on ratkaissut hinta, joka on sivuuttanut palveluiden laadun. Toistuvat kilpailutukset luovat epävarmuutta ja vaikeuttavat suuresti vammaisten ihmisten arkea.

Miksi kansalaisaloite?

Kansalaisaloite on viimeinen keinomme vaikuttaa vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumiseen. Perustuslain mahdollistama kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Kansalaisaloitteen takana on kaikkiaan 32 valtakunnallista vammaisjärjestöä, jotka ovat tehneet jo vuodesta 2013 tuloksetta tiivistä vaikuttamistyötä lakiuudistuksen aikaansaamiseksi. Ei myytävänä! -tapahtuma syyskuussa 2016 keräsi Kansalaistorille satoja ihmisiä ja herätti laajaa julkista keskustelua.Lisätietoa: www.eimyytavana.fi

0
0
0
s2sdefault