ASY ja koronavirusepidemia

ASYn toimintaa mukautetaan koronavirusepidemian aikana.

ASY pyrkii suojelemaan toimintaansa osallistuvia henkilöitä ja hidastamaan omalta osaltaan epidemian etenemistä. Hallitus on 15.3. päättänyt seuraavista toimenpiteistä.

  • ASYn sääntömääräinen kevätkokous pidetään 3.5. ensisijaisesti etäkokouksena. Virallinen kokouspaikka on ASYn toimitila Helsingissä, mutta jäsenille suositellaan etäosallistumista. Hallitus järjestää tarvittavat tekniset ratkaisut ja lähettää jäsenille huhtikuun aikana kokouskutsun sekä ohjeistuksen etäosallistumiseen.
  • Kaikki ASYn sisätiloissa tapahtuva ryhmätoiminta ja tapaamiset perutaan tai järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla huhtikuun loppuun asti. ASYn sivuston tapahtumakalenterista voi seurata, mitä on peruttu ja mihin on tarjolla etäosallistuminen tai muu vaihtoehtoinen järjestely. Huhtikuun lopussa päätetään jatkosta tilanteen mukaan.
  • APD –tapahtuma (6.6.) varaudutaan tarvittaessa peruuttamaan lyhyellä varoitusajalla. Tapahtumaan otetaan poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautumiset.
  • Leiriviikonlopun (10.-12.7.) ilmoittautuminen järjestetään vasta kesäkuussa. Leiri voidaan peruuttaa, jos riskit vaikuttavat vielä kesällä liian suurilta tai osallistujia ei tule tarpeeksi.
  • AutVave -tapahtuman suunnitteluun ei tällä hetkellä tehdä muutoksia. Tapahtuma pyritään pitämään 19.-20.9. Helsingissä.
  • Tarjoilujen järjestäjiksi kesän ja syksyn tapahtumiin hyväksytään vain hygieniapassin omaavia henkilöitä. Yhdistys tarjoaa tarvittaessa hygieniapassikoulutuksia vapaaehtoisille.
  • Hanketyöntekijät keskittyvät kevätkuukausina nettivertaistoiminnan kehittämiseen ja tukemiseen. Tässä pyritään hyödyntämään useita erilaisia sovelluksia ja alustoja. Hanketyöntekijät tekevät pelkästään etätyötä ainakin toukokuun loppuun asti.
  • Yhdistykselle hankitaan välineitä ja osaamista etäkokousten ja –koulutusten toteuttamiseen.  

Toivotamme kaikki toiminnastamme kiinnostuneet tervetulleiksi osallistumaan keskusteluihin Facebook-ryhmässämme ja Discordissa kanavalla ASY Yleinen, julkista kutsulinkkiä käyttäen.

Hanketyöntekijämme Emmi Varis (emmi.varis@asy.fi) ja Anssi Ovaskainen (anssi.ovaskainen@asy.fi) auttavat tarvittaessa mukaan liittymisessä ja uusien nettiryhmien luomisessa.

Share on facebook
Share on twitter