Lappeenrannan vertaisryhmä autismikirjon aikuisille
LPR ryhmä metsä

Lappeenrannan vertaisryhmä autismikirjon aikuisille

Tervetuloa mukaan Suomen Autismikirjon Yhdistys ASY ry:n aikuisten autismikirjolaisten vertaisryhmään! Mukaan ovat tervetulleita niin itse itsensä autismikirjon henkilöksi määritelleet kuin virallisella diagnoosillakin varustetut ihmiset. Ikäraja ryhmässä on 18.

 

Tapaamisissa voi esittäytyä, jos haluaa, mutta on mahdollisuus tulla vain yhdistyksen tarjoamille kahveille ja kuulostelemaan tunnelmaa. Myös tukihenkilön kanssa voi tulla paikalle. Tapaamiset ovat maksuttomia ja eivät edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Tapaamisiin voi tulla myös piipahtamaan vaikka osaksi aikaa. Tapaamisten teemoilla viritellään keskustelua, mutta muutoin tapaamiset ovat vapaamuotoisia.

 

Ryhmän tapaamisiin osallistuu Alex-niminen koira. Se on pieni, lagotto-rotuinen ja kasvatus- ja kuntoutuskoiran soveltuvuuskokeen läpäissyt karvakuono, joka on ryhmässä aina hihnassa ja luonteeltaan rauhallinen. Jos sinulla on koirapelkoa tai allergiaa, ota yhteyttä etukäteen sähköpostilla, niin sovitaan järjestelyistä.

 Tapaamisiin voi ilmoittautua ja kysyä tarkempia tietoja osoitteesta asperger.lpr@gmail.com. Laita viestiä varsinkin, jos näyttää, että tarvitset opastusta paikalle löytämisessä! Vertaisryhmä kokoontuu Etelä-Karjalan Yhdistysten tiloissa Kuutinkulmassa, osoitteessa Valtakatu 23 LH 503, 53600 Lappeenranta.

 

 

Vuoden 2020 vertaisryhmät:

Ryhmät ovat klo 17.30-19.30.

8.1. Selviytyminen sukujuhlissa

5.2. Aistit ja apuvälineet – tuo näytille omia arjen apuvälineitäsi, vaikka itse keksimiäsi!

4.3. Mielen hyvinvointi ja terveiset Autismin talvipäiviltä

1.4. Facebookissa: Autismiin liittyviä nettisivuja ja keskustelupalstoja – vinkkaa suosikkisi muille! 

27.5. Facebookissa: Hautajaissuunnitelma, hoitotahto, kriisitilannekortti – kaikkeen voi varautua

10.6. Autismi ja sukupuolen kokeminen, tapaaminen Kuutinkulman ovella, sään salliessa siirtyminen piknikille Rakuunanmäelle. Ota mukaan omat eväät, istuinalusta, päähine ja muut säähän sopivat varusteet. Jos sää on huono, tapaaminen on sisällä, noudattaen 2 m turvavälejä ja käsihygieniaa.

15.7. Arjen haasteet, tapaaminen Kuutinkulman ovella, sään salliessa siirtyminen piknikille Rakuunanmäelle. Ota mukaan omat eväät, istuinalusta, päähine ja muut säähän sopivat varusteet. Jos sää on huono, tapaaminen on sisällä, noudattaen 2 m turvavälejä ja käsihygieniaa.

12.8. Vierailijana Katriina Siiskonen Autismiliitosta

9.9. Ruoka ja ruokavaliot – maistiaisia saa tuoda! Tapaamisessa noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Omat eväät ja kasvomaskin voi halutessaan ottaa, talo tarjoaa pientä purtavaa. Jos sää on lämmin, voidaan ryhmän aluksi sopia myös ulos lähtemisestä. 

7.10. Autismi ja tunteet. Tapaamisessa noudatetaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Omat eväät ja kasvomaskin voi halutessaan ottaa, talo tarjoaa pientä purtavaa. Jos sää on lämmin, voidaan ryhmän aluksi sopia myös ulos lähtemisestä. 

11.11. Tulevaisuuden suunnitelmat ja unelmat (myös ryhmän)

9.12. Pikku-joulunyyttärit, pienen paketin voi tuoda, ken sellaisen haluaa saada

 

 

 
 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter