Nuorten tila on avoin vertaistukiryhmä autismikirjon 18–29-vuotiaille nuorille. Discordin nuorten tila on avoinna keskustelulle päivittäin ja vertaisryhmä kokoontuu eri teemoihin liittyvissä keskusteluissa kerran viikossa. Tervetuloa mukaan!

Nuorten tila

Tapaamiset: Nuorten tilan vertaisryhmän kokoontumiset ovat tauolla. Huoneessa voi silti jutella nuorten kesken tauonkin aikana ilman ohjaajaa. Tapaamiset jatkuvat taas mahdollisesti myöhemmin.

Paikka: ASYn Discord-palvelin. Ryhmä toimii omassa nuorten tilassa, jonne pääsee #huonehaku-kanavalta.

Lisätietoja: Toiminta on avointa kaikille 18–29-vuotiaille nuorille, jotka kokevat olevansa autismikirjolla ja haluavat jakaa ajatuksiaan/kokemuksiaan vertaisten kanssa. Ohjatut vertaisryhmä-tapaamiset liittyvät aina valmiiksi sovittuun teemaan ja keskustelu käydään kirjoittaen viestikanavalla. Teemat voivat olla esim. opiskeluun tai arkeen liittyviä, tai pelkästään autismiaiheisia, mutta niissä tulee ilmi juuri autistinuorten näkökulma. Nuorten tilassa ei saa riidellä ja erilaisia mielipiteitä tulee kunnioittaa. Saman asian jankkaamista ei myöskään hyväksytä. Herkistä aiheista saa keskustella kunhan se on kaikille osallistujille ok, esim. itsetuhoisuus. Linkkejä/videoita saa lähettää, kunhan ne eivät sisällä sopimatonta materiaalia tai väärää tietoa. Nuorten tilassa pyritään avoimeen ja kannustavaan keskusteluun.

Ohjeita Discordin käyttöön täältä!

Ota yhteyttä: info@asy.fi tai ASYn palvelimen Discord-ylläpito (punainen nimimerkki)