ASY:n vaalikeskustelu 2.4.
strategia

ASY:n vaalikeskustelu 2.4.

Järjestämme Autismitietoisuuden Päivänä 2.4. klo 17-19 ASY:n toimitilassa keskustelun, johon on kutsuttu puolueiden edustajia.Keskustelemme tarpeesta luoda suomalainen autismistrategia.

Keskusteluun ovat lupautuneet mukaan:

Kim Holviala, Piraattipuolue

Pirjo Luokkala, Keskustapuolue

Elina Nykyri, Vasemmistoliitto

Sara Paavolainen, Sosiaalidemokraatit

Pertti Riihelä, Kristillisdemokraatit

Riikka Slunga-Poutsalo, Perussuomalaiset

ASY on poliittisesti sitoutumaton, mutta politiikka vaikuttaa elämäämme ja meidän on tarpeen keskustella poliittisista teemoista.

Useissa Euroopan maissa on tunnistettu autismikirjon vaikea asema väliinputoajina sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä poikkeuksellisen huonosti työllistyvänä ihmisryhmänä. Tilanteiden korjaamiseksi on luotu lakeja ja strategioita, ja EU -tason strategian luominen on aluillaan. ASY kysyy puolueilta, mitä tällaiseen strategiaan tulisi sisältyä, ja mihin oltaisiin valmiita sitoutumaan yli puoluerajojen.

Keskusteluun mahtuu muutama jäsenemme paikan päälle, ja sitä voi seurata etänä Discord-kanavamme kautta. Keskustelu myös äänitetään, ja siitä pyritään julkaisemaan podcast viikon sisällä tilaisuudesta.

Jos haluat osallistua paikan päällä tai tarvitset neuvoja Discord-kanavalle liittymisessä, ota yhteyttä: puheenjohtaja@asy.fi.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter