Tälle sivulle on koottu tietoa ja linkkejä ASYn vertaistoiminnassa käytetyistä verkkoalustoista. Tämän sivun sisältö on tarkoitettu sekä netissä toimiville vertaisohjaajille että nettiryhmissä kävijöille. Jokaisesta alustasta on lyhyt kuvaus, jota seuraa opasmateriaali.

Vertaistoiminta netissä

Tällä sivulla esitellään ASYn toiminnassa käytettyjä nettialustoja ja ohjeistusta niiden käyttöön. Olemme myös lisänneet linkkejä keskustelualustojen virallisille käyttäjätukisivuille.

Jos olet löytänyt verkkosivun tai muuta materiaalia, jonka voisi lisätä tälle sivulle, laita sähköpostia osoitteeseen info@asy.fi.

Discord

ASYllä on oma Discord-palvelin. Sille liittymiseen ei tarvita yhdistyksen jäsenyyttä tai virallista autismikirjon diagnoosia ja keskusteluihin voi osallistua mistä päin tahansa suomeksi, englanniksi tai ruotsiksi. Mikäli Discordin käyttö kiinnostaa mutta arveluttaa, pystyy Discordia hieman kokeilemaan ilman ilmaisten käyttäjätunnuksien luomista, mutta silloin ei pysty osallistumaan keskusteluun. Omaa nimeä ei tarvitse käyttää palvelimella.

ASYn YouTube-kanavalla on neljä videota, joilla neuvotaan Discordin ja ASYn palvelimen käyttöä. Videon alla on linkki kirjalliseen ohjeistukseen, jossa käydään ASYn palvelimen ominaisuuksia lukuun ottamatta läpi samoja asioita kuin videoissa.

Zoom

ASY käyttää Zoomia koulutusten, vertaistoiminnan ja etätapahtumien järjestämiseen. Zoomin avulla on toteutettu esimerkiksi mahdollisuus osallstua etänä AutVave 2020 -tapahtumaan ja webinaarimuotoinen vertaisohjaajakoulutus.

Useimpiin Zoom-tapaamisiin pystyy osallistumaan ilman käyttäjätilin tekoa tai sisäänkirjautumista Zoomiin. Käyttäjätilistä on kuitenkin hyötyä, jos haluaa harjoitella Zoomin käyttöä itsenäisesti.

Google Meet

ASYn verkkoryhmien tapaamisia voidaan järjestää myös Google Meetissä. Vertaisryhmien kokoontumisten kannalta Google Meet on ominaisuuksiltaan Zoomin kaltainen. Google Meet -tapaamiseen liittyminen ei vaadi kirjautumista Google-tilille.