Ohjeita Google Meet -tapaamisiin osallistumiseen tietokoneella

Anssi Ovaskainen 08.04.2021

Vaikka Google Meet -sovellus onkin ominaisuuksiltaan yksinkertainen, sen käyttöliittymä ei ole välttämättä kovin intuitiivinen. Tämän vuoksi alla on listattuna asioita, joista tapaamisiin osallistuvien on hyvä olla tietoisia. Tätä kirjoitettaessa on oletettu, että sovellusta käytetään tietokoneella, selainikkunassa.

  • Jos haluat itse määrittää sen, millä nimellä esiinnyt keskustelussa, sinun on oltava kirjautuneena ulos Google -tililtä liittyessäsi keskusteluun.
  • Alapalkissa on asetusvalikko ja napit itsensä mykistämiseen ja keskustelusta poistumiseen. Alapalkin saa näkyviin liikuttamalla kursoria selainikkunassa tai klikkaamalla tyhjää kohtaa selainikkunassa.
  • Google Meetissä on jokaiselle keskustelijalle oma ikkunansa. Kun viet kursorin käyttäjäikkunan päälle, näet kaksi nappia. Vasemmanpuoleisesta nasta -napista voit laajentaa kyseisen käyttäjän ikkunan ainoaksi näkyväksi ikkunaksi. Käyttäjäikkunoiden asettelua voi myös säätää alapalkin asetusvalikosta.

Tässä kuvassa kursori on viety vasemmanpuoleisen käyttäjäikkunan päälle. Joitakin käyttöliittymän elementtejä on merkitty kuvaan teksteillä ja nuolilla.

  • Kun viet kursorin käyttäjäikkunan päälle, näet kaksi nappia. Oikeanpuolimmaisen mykistysnapin klikkaaminen aiheuttaa sen, että kyseinen käyttäjä on mykistetty kaikilta. Vain mykistetty käyttäjä itse voi poistaa mykistyksensä.
  • Chatin voi piilottaa näkyvistä klikkaamalla tyhjää kohtaa selainikkunassa.
  • Käyttäjä ei voi nähdä, onko chattiin kirjoitettu jotain ennen hänen liittymistään. Näin on myös siinä tapauksessa, että käyttäjä liittyy mukaan sellaiseen tapaamiseen, jossa hän on ollut mukana joskus aiemmin.
  • Jos haluat käyttää mikrofonia ja kameraa, niiden toimivuutta kannattaa testata hyvissä ajoin ennen tapaamista.
  • Omaa mikrofonia kannattaa pitää mykistettynä silloin kun ei itse puhu. Näin esim. yskiminen, syöminen tai taustamelu eivät häiritse keskustelua.
  • Jos käytössäsi on web-kamera, on kohteliasta laittaa itsensä näkyviin ainakin tapaamisen aluksi. ASYn tapaamisissa ei kuitenkaan vaadita kameran käyttöä.

Tässä on avattu alapalkin asetusvalikko. Joitakin käyttöliittymän elementtejä on merkitty kuvaan teksteillä ja nuolilla.