hankkeita, kirjeitä, matkakuluja

Olli Ronkainen 3.6.2019

Suomen autismikirjon yhdistyksen hallitus kokoontui Hakaniemessä 26. toukokuuta. Ulkona riehunut vesisade hiosti tunnelmaa, mutta pitkäksi venähtänyt kokous saatiin lyhyen tauon avustamana loppuun.

Kokouksessa hyväksyttiin kaksi uutta jäsentä, myönnettiin rahaa Lappeenrannan retkikuluihin ja päätettiin korvata jäsenten toimintaan liittyviä matkakuluja.

Hallitus käsitteli Autismisäätiön ehdottamaa yhteistyöhanketta, jossa ehkäistäisiin nuorten autismikirjolaisten rikoskierteen alkamista. Hanke miellettiin hyväksi, mutta hallitus olisi halunnut saada ASY:n mukaan jo suunnitteluvaiheeseen ja päätti siksi jättäytyä hankkeen ulkopuolelle.

Taloudenhoitaja kertoi hallitukselle ”Paikka auki” ja ”Kartta – reitit hyviin palveluihin” -hankkeista. ”Paikka auki” on ulkopuolinen hanke, jossa rahoitetaan työpaikkoja vaikeasti työllistyville henkilöille. ”Kartta – reitit hyviin palveluihin” olisi puolestaan ASY:n oma hanke, jossa edistettäisiin autismikirjon henkilöiden pääsyä palveluihin. Hallitus päätti edetä molemmissa hankkeissa. Paikka auki -työntekijän rekrytointi ja Kartta-hankkeen toteutuminen selviävät myöhemmin rahoittajien tehtyä rahoituspäätöksensä.

Tiedottaja kertoi jäsenkirjeen lähettämisestä ja muista keskeneräisistä tiedotusasioista. Hallitus keskusteli jäsenkirjeen aikataulusta ja suositteli sen lähettämistä helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. Näin ollen seuraava jäsenkirje lähetettäisiin kesän jälkeen elokuussa.

Puheenjohtaja kertoi Vetehisenkujalla tehdystä kuntotarkastuksesta, josta laaditun artikkelin voi lukea täältä. Hallitus keskusteli tilanteesta ja päätti pyytää vuokranantajaa tekemään kuntotarkastuksen raportissa suositellut toimenpiteet.

Anna palautetta

Tämän säännöllisen tiedotteen tarkoituksena on raportoida avoimesti Suomen autismikirjon yhdistys ry:n hallituksen toiminnasta. Jos sinulla on tähän tiedotteeseen liittyviä toiveita tai palautetta, lähetä sähköpostia tiedottajalle olli.ronkainen@asy.fi.

Edit. (4.6.2019) Korjauksia kappaleeseen ”Taloudenhoitaja kertoi…”.