Hanketyöntekijä esittäytyy

Anssi Ovaskainen 12.11.2019

Hei, olen Anssi Ovaskainen ja olen toiminut Vakautta vertaistoimintaan -hankkeen hanketyöntekijänä 21.10.2019 alkaen. Teen tätä työtä vuoden 2020 tammikuun loppuun saakka. Olen kuullut todettavan, ehkä hieman humoristisesti, että fysiikkaa opiskeltuaan voi tehdä mitä tahansa, ja se väite on nyt testauksessa. Työni alkoi tehtäviin tutustumisen jälkeen vauhdikkaasti Autvave 2019 -tapahtuman järjestämisen merkeissä.

Oma panokseni tapahtumaan koostui pääosin avustamisesta puheenvuorojen streamauksessa ja olemisesta hälytysvalmiudessa siltä varalta, että jossakin tarvitaan apukäsiä. Päädyin esimerkiksi rakentamaan valokuvanäyttelyä ja opastamaan ihmisiä keskustakirjasto Oodissa. Näillä aktiviteeteilla oli se vaikutus, että vapaaehtoistyöntekijöiden työtaakka pieneni ja samalla varmistettiin, että kukaan ei joutunut työskentelemään tahtomattaan yksin. Jälkeenpäin olin väsynyt, mutta tyytyväinen siihen, että sain olla mukana järjestämässä tilaisuutta, jossa eri näkökulmia edustavat ihmiset pääsivät kuuntelemaan toisiaan.

Kunnolla levättyäni jatkan nyt työskentelyä Emmi Variksen työparina esimerkiksi hankkeeseen liittyvien koulutusmateriaalien parissa, ja olen myös tarvittaessa tukena ASYn vapaaehtoisille. Minut tavoittaa parhaiten työsähköpostistani anssi.ovaskainen@asy.fi.