Leirillä vielä vapaita paikkoja

Olli Ronkainen 16.7.2019

Vuoden 2019 viikonloppuleirillä on vielä useita vapaita paikkoja. Jos leirille tulo kiinnostaa, voi sinne ilmoittautua täyttämällä verkkolomakkeen. Ilmoittautuminen on auki 26.7. asti.

Leiri järjestetään viikonloppuna 2.-4.8.2019 Tenholassa ja mukana on niin ASY:n ja Turun Omituisten otusten jäseniä kuin myös järjestöjen ulkopuolelta tulevia osallistujia.

Tietoa leiristä

Leirille voi saapua omin avuin tai yhdessä muiden kanssa autokyydillä Turusta tai Junalla Helsingistä. Leiriläisten on myös mahdollista saada autokyyti juna-asemalle kesken viikonlopun. Läheiseltä Tammisaaren juna-asemalta pääsee kätevästi Turkuun tai Helsinkiin viikonlopun aikana.

Viikonlopuksi on varattu kokonaisuudessaan leirin käyttöön majatalo Villa Christine, Germundbyntie 12, Tenhola. Aiemmasta tiedosta poiketen majoitus tapahtuu 2-5 hengen huoneissa, ja leiriläisillä on käytössään talon sali yhteisiin kokoontumisiin, kolmen kerroksen aulatilat, ruokasali, keittiö, suihkutilat, puutarha, terassit ja iltaisin rantasauna.

Helsingistä saapuvien on mahdollista matkustaa junalla tukihenkilön kanssa perjantaina kello 11.37 ja 13.37 lähtevillä junilla ja sunnuntaina kello 14.00 ja 16.00 lähtevillä linja-auto-junayhteyksillä. Tukihenkilöiden ja muiden matkaajien tapaaminen on perjantaina 15 minuuttia ennen junan lähtöä.

Tammisaaren rautatieasemalla odottaa kuski auton kanssa. Automatka Villa Christineen, kestää noin 15 minuuttia. Junalla matkaajien kannattaa ostaa meno-paluu junalippunsa ajoissa välille Helsinki-Tammisaari osoitteesta www.vr.fi ja ilmoittaa perjantaihin 26.7. mennessä leirikoordinaattori Helenalle Öhmanille, helena.ohman@asy.fi, meno- ja paluumatkojensa vuorot.

Turusta matkaavien on mahdollista matkata yhteisellä autokyydillä. Autokyydit lähtevät Aistin toimiston edestä (Läntinen pitkäkatu 33). Tapaaminen on 15 minuuttia ennen lähtöä.

Yhteisautokyydillä matkaavien on ilmoitettava viimeistään pe 26.7. mennessä Helena Öhmanille helena.ohman@asy.fi kummalla autokyydillä matkustaa.

Leiriaikataulu.

Kaikki leiriläiset saavat osallistua niin ohjelmaan kuin sen suunnitteluun ja toteuttamiseenkin. Paikan päälle tuodaan myös pieni non-stop käsityönurkkaus. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.

On kuitenkin suositeltavaa osallistua ruokailuihin, sillä niiden aikana voidaan sopia tarkemmin päivän aikatauluista ja menoista. Halukkaat leiriläiset voivat auttaa ruoan valmistuksessa tai kattamisessa. Tarkoituksena on tarjota seisovasta pöydästä erilaisia ruokia, josta on helppo valita mieluisia ja vältellä itselle sopimattomia ruokia.

Vammaisoikeuksiin erikoistunut asianajaja Jukka Kumpuvuori tulee lauantaina paikalle juttelemaan kirjolla olevien henkilöiden haasteista saada heille kuuluvia palveluita esimerkiksi kunnalta tai KELAsta. Jukka antaa varmasti kaikille ajateltavaa ja tämän vuoksi lauantai-illalla on vielä mahdollisuus keskustella ja “purkaa” esiin nousseita asioita leiriläisten kesken.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus käydä katsomassa Tenholan historiallista kirkkoa, joka on rakennettu 1200-1300 -luvuilla. Lauantaina Tenholan torilla on pienet markkinat kello 8-12. Kirkolle ja torille on majoituspaikasta noin 10 minuutin kävelymatka. Lähin uimaranta sijaitsee 3,5 km eli noin 5 minuutin automatkan päässä. Villa Christine vuokraa myös polkupyöriä ja kajakkeja.

Leirillä noudatetaan yhteisiä sääntöjä, joiden avulla jokaisen on mahdollista nauttia viikonlopusta:

  • Siisteys on yhteinen asia ja jokainen huolehtii siitä omalta osaltaan.
  • Annetaan jokaiselle rauhalliset yöunet 23:00 jälkeen.
  • Tupakointi tapahtuu sille merkityllä paikalla, muutoin viikonloppu on päihteetön.

Viikonloppuna osallistujien käytössä on myös värilliset vuorovaikutusmerkit:

  • Vihreä – Tee aloite Haluaisin keskustella, mutta aloitteen tekeminen on minulle vaikeaa. Voit lähestyä ja puhutella minua vapaasti.
  • Keltainen – Odota aloitettani Vain aiemmin tapaamani henkilöt voivat tulla keskustelemaan kanssani. Voin silti itse tehdä keskustelualoitteen.
  • Punainen – Älä lähesty En halua kenenkään puhuvan minulle. Voin silti itse tehdä keskustelualoitteen.
  • Valkoinen – Neutraali Pystyn säätelemään omaa vuorovaikutustani. Voin/voit lähestyä minua vapaasti.

Lisätietoa leiristä voi saada alkuperäisestä ilmoituksesta, osallistujille lähetettävästä leiri-infosta ja leirikoordinaattori Helena Öhmanilta helena.ohman@asy.fi.

Tervetuloa mukaan.