Remontti, muutto ja videointi

Olli Ronkainen 23.7.2019

Suomen Autismikirjon Yhdistyksen hallitus kokoontui 21.7. Discordin välityksellä. Puhe- ja tekstiyhteyden löytäminen vei aikansa, mutta lopulta kaikki osallistujat pääsivät samalle kanavalle. Toimintaan liittyvistä käytännön järjestelyistä on neuvoteltu myös sähköpostitse ja vertaistoiminnan yhteydessä.

Muutto ja remontointi

Asy on solminut kesäkuun lopulla vuokrasopimuksen liiketilasta osoitteessa Fleminginkatu 25, Helsinki. Talo on rakennettu 1911 ja sijaitsee kävelymatkan päässä Sörnäisten metrolta ja hyvien yhteyksien varrella Rautatientorilta, Pasilan asemalta ja Hakaniemestä.

Tilassa on kaksi huonetta katutasossa. Myös sisäpiha on käytettävissä, mutta siellä oleskelevien on otettava huomioon talon asukkaiden kotirauha.

Muutto alkaa 1. elokuuta uuden tilan pintaremontilla, josta vastaavat Asyn vapaaehtoiset. Lattia peitetään uudella päällysteellä ja seinät maalataan neutraalilla sävyllä.

Varsinainen muutto ajoittuu välille 18.-22. elokuuta, jolloin Vetehisenkujan irtaimisto siirretään pakettiautolla Fleminginkadulle. Joitakin kalusteita jouduttaneen vaihtamaan, mutta pääosa tutusta kalustosta pidetään käytössä. Vapaaehtoiset muuttajat voivat ilmoittautua hallitukselle hallitus@asy.fi.

Vetehisenkuja 3:n tiloista luovutaan 23. elokuuta, jolloin tiloissa tehdään loppusiivous ja avaimet luovutetaan omistajalle.

Leiri, videostriimaus ja matkakulut

Kokouksen aikana Tenholan leirille 2.4.8. oli vielä seitsemän vapaata paikkaa. Hallituksen jäseniä suositeltiin houkuttelemaan lisää väkeä mukaan.

Hallitus pohti AutVaven ja Autimisliiton Talvipäivien videostriimauksen tilannetta. Videostriimausta pidetään tärkeänä esteettömyyttä edistävänä tekijänä, koska se mahdollistaa ohjelman seuraamisen turvallisesti ilman sosiaalisen tilanteen pakkoa. Lupa striimauksen järjestämiseen vaatii kuitenkin lisäneuvotteluja THL:n ja Autismiliiton kanssa.

Kokouksessa hyväksyttiin myös pieniä matkakuluja tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä koskevista matkoista.

Anna palautetta

Tämän säännöllisen tiedotteen tarkoituksena on raportoida Suomen Autismikirjon Yhdistys ry:n hallituksen toiminnasta. Jos sinulla on tähän tiedotteeseen liittyviä toiveita tai palautetta, lähetä tiedottajalle sähköpostia olli.ronkainen@asy.fi.