ASY:n hallitus kokoontui 15. kesäkuuta Töölön kirjastolla ennen Autistic Pride Day -tapahtuman alkua. Tärkeistä asioista huolimatta kokous vietiin loppuun ennätyksellisellä alle tunnin kestolla.

Uuden toimitilan etsintä

Kenties merkittävin käsitelyssä ollut asia oli korvaavien tilojen löytäminen Vetehisenkujan tilojen korvaajaksi. Hallituksen jäsenet olivat aikaisemmin tutustuneet Kynnys ry:n tiloihin Hakaniemessä ja päättivät tehdä tarjouksen vuokralaiseksi ryhtymisestä.

Valitettavasti tämä vaihtoehto kariutui kokouksen jälkeen, sillä ASY:n keskeisimmän rahoittajan ehdot eriävät Kynnys ry:n tuottovaatimuksista.

Hallitus on kuitenkin löytänyt myös muita kohteita, joihin tutustutaan tarkemmin kesäkuun aikana. Mahdollisista ASY:lle sopivista vuokrattavista tiloista voi kertoa sähköpostitse hallitus@asy.fi.

Hankepäällikön sijainen

Hankepäällikkö Karelia Wilenius jää neljän kuukauden opintovapaalle, ja hallitus päätti palkata hänen sijaisekseen yhdistyksen tiedottajan Olli Ronkaisen. Aiheesta laaditun tiedotteen voi lukea täältä.

AutVaVe-tapahtuman järjestelyjen eteneminen

Puheenjohtaja totesi, että AutVaVe 2019 on jo lähellä, ja mahdollisten ohjelmantarjoajien olisi otettava pikaisesti yhteyttä järjestäjiin, mieluiten ennen elokuuta. Yhteydenotot voi lähettää koordinaattori Helena Öhmannille helena.ohman@asy.fi.

Palkkioiden maksamisen etiikkaa

Hallituksen jäsenet pohtivat voivatko ASY:n hallituksen jäsenet vastaanottaa ASY:ltä kirjoituspalkkioita ja ovatko he tällaisissa tilanteissa jääviä. Keskustelun pohjalta hallitus teki periaatepäätöksen, jonka mukaan ASY suosii palkkioiden maksamisessa hallituksen ulkopuolisia kirjoittajia.

Mahdolliset kirjoitukset voi lähettää tiedottajalle olli.ronkainen@asy.fi.

Anna palautetta

Tämän säännöllisen tiedotteen tarkoituksena on raportoida Suomen autismikirjon yhdistys ry:n hallituksen toiminnasta. Jos sinulla on tähän tiedotteeseen liittyviä toiveita tai palautetta, lähetä tiedottajalle sähköpostia olli.ronkainen@asy.fi.