Ulkoilu- ja rantasaunatapahtuma, Kalliolan kesäkoti

Tämä on vuonna 2021 pidetyn tapahtuman sivu. Voit poimia tästä ideoita uusien tapahtumien järjestämiseen ja tiedotukseen.

 

ASY tarjoaa elokuun lopulla mahdollisuuksia muiden autismikirjolaisten tapaamiseen saunoen, grillaten ja meren rannalla virkistäytyen.

Käytössämme on Kalliolan rantasauna ja Kalliolan kesäkodin majoitusrakennus Helsingin Laajasalossa, osoitteessa Mankelipolku 8. Paikalle voi poiketa vapaasti silloin kuin ASYn vastuuhenkilö (työntekijä tai vapaaehtoinen) on paikalla: to klo 13-22, pe klo 11-18, la klo 10-18 ja su klo 11-14.

Julkisilla paikalle pääsee helpoimmin Herttoniemen metroasemalta bussilla 89. Jää pois Koulutanhuan pysäkillä, mistä on 700 m kävelymatka.

Saapuminen omalla autolla: Kirjoita navigaattoriin Laajasalon ala-aste. Aja tämän jälkeen parkkipaikan läpi suoraan alas metsää kohti. Koulu ja sen piha jää oikealle puolelle ja tunneliin johtava tie vasemmalle. Aja suoraan leveää soratietä (Holmanmoisionpolku) niin kauan, että vastaan tulee Mankelipolku. Käänny Mankelipolulle ja aja suoraan kunnes näet Kalliolan kesäkodin kyltin. Saunalle tultaessa kannattaa jatkaa tästä oikealle, jolloin pääset ajamaan suoraan saunalle.

Saunomista meren rannalla

Rantasauna on lämpimänä torstaina 26.8. klo 16-22 ja lauantaina 28.8. klo 11-15.

Saunan sisätiloihin otetaan korkeintaan 6 henkeä kerrallaan. Voit ilmoittautua tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella johonkin seuraavista vuoroista. Kunkin vuoron jakamisesta edelleen naisten, miesten ja sekavuoroihin päätetään paikan päällä, osallistujien kesken.

Saunominen on maksutonta, ja ASYn puolesta on tarjolla grillimakkaraa (2 kpl/hlö) tai grillimaissia sekä kivennäisvettä ja limua. Torstain myöhempään vuoroon on mahdollista tilata varauksen yhteydessä myös korkeintaan 2 alkoholijuomaa/osallistuja. Omia alkoholijuomia ei voi tuoda.

Valitse ilmoittautuessasi itsellesi sopiva saunavuoro

  • To klo 16-19 vain täysi-ikäisille, alkoholiton vuoro
  • To klo 19-22 vain täysi-ikäisille, alkoholilliset saunajuomat sallittuja, max 2 alkoholijuomaa /hlö
  • La klo 11-13 alaikäiset tervetulleita vanhempien seurassa, alkoholiton vuoro
  • La klo 13-15 alaikäiset tervetulleita vanhempien seurassa, alkoholiton vuoro

Luontoa, suppailua, soutelua, grillausta

Paikalle voi halutessaan poiketa vain saunomaan, mutta voi myös tulla oleilemaan pidemmäksi aikaa. Kesäkodin majoitusrakennukseen ja sen pihalle, saunan kuistille ja saunarantaan mahtuu suurempikin joukko niiden tuntien aikana, jolloin sauna on käytössämme. Kalliolan soutuvene ja ASYn SUP-lauta ovat myös kävijöiden käytettävissä.

Sauna on muiden ryhmien käytössä pe 11-22 ja la 15-22, joten näinä aikoina ulkoilemme esimerkiksi majoitusrakennuksen ympäristössä ja läheisellä Laajasalon uimarannalla.

Eväiden lämmittämistä, kahvittelua ja grillausta varten on jatkuvasti tarjolla majoitusrakennuksen keittiö ja kaasugrilli.

Ulkoilua, suppailua, soutelemista tai grillaamista varten ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan paikalle voi tulla milloin tahansa ASYn vastuuhenkilön ollessa paikalla: to klo 13-22, pe 11-18, la 10-18, su 11-14. Täytä kuitenkin sauna- ja tarjoilulomake tämän sivun lopussa, jos haluat, että varaamme sinulle grillattavaa ja juomia jääkaappiin.

Tarjoa ohjelmaa!

Haluaisitko järjestää ulkopelejä, ohjata yhteislaulua tai vetää joogatuokion luonnossa? Tai jotain muuta, mitä haluaisit tarjota yhteisenä tekemisenä? Ehdota ohjelmaa, niin mainostamme sitä.

Mahdollisuus majoittumiseen

Jos harkitset poikkeamista pidemmän matkan päästä, tai viihtyisit muuten vain kauemminkin meren äärellä, majoittuminen paikan päällä voi olla hyvä ratkaisu. Kalliolan mökissä voi nukkua to-su välillä yön tai kysynnästä riippuen mahdollisesti kaksi-kolmekin yötä.

Mökkiin otetaan korkeintaan neljä majoittujaa yötä kohden, 1-2 parivuoteella varustettuun makuuhuoneeseen ja 2-3 tupaan. Majoittumisesta veloitetaan 10 €/hlö/yö. Majoittujien on tuotava omat lakanat tai makuupussi.

Tietoa mökin varustuksesta löydät tältä sivulta.

Mökki on iltakuudesta aamukymmeneen pelkästään majoittujien käytössä. Päivisin sitä voidaan ajoittain tarvita tukikohtana ASYn työntekijälle ja kävijöille, jotka haluavat syödä välipalaa sisällä, grillata pihalla tai vaihtaa vaatteita uidakseen tai suppaillakseen.

Majoitusvarauksen voi tehdä tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella. Lasku lähetetään sähköpostitse. Jos kysyntää on paljon, pyrimme jakamaan varaukset tasapuolisesti. Vahvistamme varaukset 22.8. klo 16 jälkeen, ja mahdolliset yli jääneet paikat jaetaan tämän jälkeen saapumisjärjestyksessä.

Ohjattu luontoretki

ASYn retkeilijöiden ohjattu luontoretki läheiseen Vartiosaareen lähtee liikkeelle Kesäkodin majoitusrakennuksen pihasta lauantaina noin klo 15. Retkelle voi liittyä myös Laajasalon saaristovenelaiturista, joka on Reposalmentie päässä, vajaan kilometrin päässä Kesäkodilta. 

Meno-paluu venematka saareen maksaa 5 €/hlö. Vene lähtee saaristovenelaiturista 15.30, ja retki päättyy samaan laituriin klo 18.30.

Retkestä löydät lisätietoa tältä ASYn retkeilijät -ryhmän sivulta.

Kysyttävää? Lähetä tiedustelut osoitteeseen

heta.pukki@asy.fi

©2022 Suomen Autismikirjon Yhdistys