ASY järjestää vertaistoimintaa niin lähi- kuin etäryhmissä. Tälle sivulle on koottu kaikki ASYn vertaisryhmät. Ryhmien omilta sivuilta löydät tarkemmat kuvaukset ja ohjeet toimintaan liittymiseksi.

Vertaisryhmät

Taideryhmä

Tule nauttimaan luovuuden löytämisestä taiteen avulla. Taideryhmä Päivämäärät: 16.5. ja 21.6. klo 17-19.30 Lisää päivämääriä tulossa pian. Paikka: ASY:n toimitila, Fleminginkatu 25 D 46, Helsinki. Ohjaajat: Useita eri ohjaajia Ota yhteyttä: vertaistoiminta@asy.fi Lisätietoja: Taideryhmä hyödyntää ASYn monipuolisia taide- ja askartelutarvikkeita.

Lue lisää »

ASY Meditaatioryhmä / ASY Meditation group

Sydämellisesti tervetuloa kokeilemaan meditaatioryhmää! ASY Meditaatioryhmä Tapaamiset: Kerran kuussa Päivämäärä: 27.1 kl 18 – 20 (pe.) Paikka: ASY:n toimitila, Fleminginkatu 25 D 46, Helsinki Ohjaajat:  Ota yhteyttä:  Lisätietoja: Ryhmä on inklusiivinen, luottamusta ja turvaa luova tila. Tarkoituksena on kokeilla erilaisia tapoja

Lue lisää »

Teehetki-ryhmä

Tule nauttimaan rauhallisesta teehetkestä, ja herätä mielesi uuteen kokemukseen. Teehetki Tapaamiset: Kerran kuussa lauantaisin klo 15-17 Päivämäärät: 20.11., 17.12. Paikka: ASYn toimitila, Fleminginkatu 25 D 46, Helsinki. Ohjaajat: Alex Powe-Ignatius Huom! Pidämme tapaamiset paasiassa suomeksi, mutta Alex puhuu tarvittaessa myös

Lue lisää »
Helsinki

Kävelyt Helsingissä

Vertaisia on monille luontevinta  tavata ulkoilun merkeissä. Helsingissä on kävelty viikoittain syksystä 2021 lähtien. Kävelyt Helsingissä 28.8. lähtöpaikka Kulosaaren metroasema, kaupungin puoleinen pää, alikäytävä. Tapaamiset: Joka sunnuntai, aloitus klo 14, kesto 1-2 h kohteesta ja säästä riippuen. Kysy vetäjältä liittymisestä

Lue lisää »
Helsinki

Teinien ryhmä

Teinien ryhmässä tapaavat 13-19 -vuotiaat nuoret, jotka hakevat vertaistukea ja mahdollisuuksia tavata muita nuoria. Vanhemmat tukevat ja koordinoivat toimintaa.

Lue lisää »
Henkilö metsässä.
Uusimaa

ASYn retkeilijät

Rauhallista ja rauhoittavaa retkeilyä. Ryhmä vierailee eri luontokohteissa pk-seudulla ja kehyskunnissa. Luvassa on kävelyä, eväiden syöntiä, mahdollisesti välillä makkaranpaistoa, saunomista tai frisbeegolfia.

Lue lisää »
Helsinki

Yhteiskunnallisten asioiden ryhmä

Ketuttaako Kela, sapettaako sossu, tympiikö työttömyys? Yhteiskunnallisten asioiden ryhmässä pyritään keksimään yhdessä keinoja esteiden raivaamiseksi ja autismikirjon ihmisten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi. Tervetuloa keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Lue lisää »
www

Nuorten tila

Nuorten tila on avoin vertaistukiryhmä autismikirjon 18–29-vuotiaille nuorille. Discordin nuorten tila on avoinna keskustelulle päivittäin ja vertaisryhmä kokoontuu eri teemoihin liittyvissä keskusteluissa kerran viikossa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää »
www

ADHD-ryhmä

Keskusteluryhmä niille, joilla on sekä Autismikirjon diagnoosi että ADHD-diagnoosi. Mukaan voi tulla myös jos epäilee, että itsellä saattaisi olla piirteitä molemmista. Keskustelu on luonteeltaan vertaistuellista ja teemoina ovat ADHD ja siihen liittyvät piirteet.

Lue lisää »
www

Viikonlopun vertaiset verkossa

Viikonlopun Vertaiset Verkossa eli Veeveevee-etäryhmässä voi keskustella vapaasti haluamistaan aiheista, kuten kokemuksista kirjolla, lempipuuhista, elämästä ja maailman menosta. Keskustelua voi halutessaan tulla myös pelkästään seuraamaan.

Lue lisää »
Erivärisiä lankarullia.
Helsinki

Käsityö- ja ompeluryhmä

Tule askartelemaan tai ompelemaan! Paikalla on ompelukone ja henkilö, joka näyttää sen toiminnan. Jos emme osaa jotain, opetellaan yhdessä. Joitain askartelutarvikkeita on ASYn puolesta. Silti jos ompeluprojekti vaatii tietyn väristä lankaa tai kangasta, ne kannattaa ostaa itse.

Lue lisää »
www

Suljettu huone

Ryhmän tavoitteena on tarjota vertaistuellinen ilmapiiri, jossa osallistujat voivat jakaa omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan autismikirjon aikuisen elämästä. Suljetun huoneen tapaamisissa on sallittua puhua niin huolista kuin ilon aiheistakin.

Lue lisää »
Helsinki

Postiryhmä

Postien avaamista, laskujen maksua, Kela-päätösten lukemista ja hakemusten tai vastausten kirjoittelua ym. Itsenäisesti omien asioiden hoitoa omin välinein toimiston tiloissa, tarvittaessa stressitason laskua muun ryhmän kanssa ennen ja/tai jälkeen asioiden hoidon.

Lue lisää »
www

Perjantaimiitti

Ryhmä autismikirjolla oleville aikuisille. Virallista diagnoosia tai ASYn jäsenyyttä ei vaadita, ja osallistua voi mistä päin tahansa. Ryhmässä keskustellaan vapaasti autismikirjoon liittyvistä aiheista ja niiden vierestä.

Lue lisää »
Helsinki

Arkiassit

Arkisten asioitten ryhmässä eli Arkiasseissa kaveerataan, kerrotaan kuulumisia ja keskustellaan. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Kokoontumiskerroilla on tilaisuus sekä vapaaseen että ohjattuun keskusteluun.

Lue lisää »
Helsinki

AS-kahvila

AS-kahvila tuo säännöllisesti yhteen suurehkon joukon yhdistyksen pitkäaikaisia toimijoita ja uusia tulokkaita täysin vapaamuotoisen, stressittömän oleilun merkeissä. Kaikki vanhat ja uudet kävijät ovat tervetulleita!

Lue lisää »
Lappeenranta

Lappeenrannan vertaisryhmä

Tervetuloa mukaan Suomen Autismikirjon Yhdistys ASY ry:n aikuisten autismikirjolaisten vertaisryhmään! Mukaan ovat tervetulleita niin itse itsensä autismikirjon henkilöksi määritelleet kuin virallisella diagnoosillakin varustetut ihmiset. Ikäraja ryhmässä on 18.

Lue lisää »

Löydä oma ryhmä kalenterista