Vakautta vertaistoimintaan -hanke 2018-2021

Vakautta Vertaistoimintaan (VAVE) on Suomen Autismikirjon Yhdistyksen vertaistoiminnan kehittämiseen suunnattu hanke, jolla on kolmivuotinen STEA-rahoitus. Hanke päättyy keväällä 2021.

Lataa tästä VAVE-hankkeessa kehitetty Autismikirjon vertaisryhmien ohjaajan opas (pdf, 6,4 MB)

Kuva: Anna-Reeta Pakarinen
Kuva: Anna-Reeta Pakarinen

Vakautta vertaistoimintaan -hanke 2018–2021

Vakautta Vertaistoimintaan (VAVE) oli Suomen Autismikirjon Yhdistyksen vertaistoiminnan kehittämiseen suunnattu kolmivuotinen, STEAn rahoittama hanke. Hanke toteutettiin pääosin vuosina 2018-2020. Keväällä 2021 hankkeen tuloksista tiedotettiin ja niitä juurrutettiin osaksi ASYn  pysyvää toimintaa.

 

VAVE oli Suomen Autismikirjon Yhdistyksen ensimmäinen hanke. Samalla se oli kaikkien aikojen ensimmäinen autismikirjon ihmisten itsensä hallinnoima hanke Suomessa.

VAVE-hankkeen tavoitteena oli kehittää yhdistyksen vertaistoimintaa ja tukea vertaisohjaajia. Hankkeen suurempana taustatavoitteena oli autismikirjon henkilöiden hyvinvoinnin edistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.
Vertaisohjaajia tukemalla pyrittiin madaltamaan kynnystä ryhtyä vertaisohjaajaksi, parantamaan vertaisohjaajien jaksamista ja mahdollistamaan onnistumisen kokemukset. Hankkeen työntekijät auttoivat tarvittaessa vertaisohjaajia vertaistoiminnan suunnittelussa, käytännön toteutuksessa ja tiedottamisessa. Lisäksi vertaisohjaajille tarjottiin säännöllisesti työnohjausta.

Hankkeen lopputuotoksena syntyi Autismikirjon vertaisryhmien ohjaajan opas, joka on saatavilla ASYn nettisivuilla.

Hankkeen taustoista voi lukea lisää vanhalta esittely -sivulta, joka luotiin hankkeen alkuvaiheessa.

Lataa tästä VAVE-hankkeessa kehitetty Autismikirjon vertaisryhmien ohjaajan opas

VAVE-hankkeen arkistoidut artikkelit

Koristeellinen.

Kerro meille…

Kerro meille… VAVE-hanke kaipaa nyt kokemuksiasi vertaistoiminnasta, osallistujan ja ohjaajan näkökulmasta. Voit kirjoittaa vapaasti tai

Lue lisää
Syksyinen maisema.

Syksy saa…

Vertaistoiminnan syyskausi on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Vanhat tutut ryhmät, Arkiassit, AS-kahvila ja Yhteiskunnallisten asioiden ryhmä

Lue lisää
Henkilö grillaa avotulella.

Kesäkuun iltakävelyt

Jokaviikkoiset kävelyretket jatkuivat kesäkuussa VAVE-hankkeen toisen työntekijän johdolla. Osallistujia oli kahdesta neljään ohjaajan ja koiran

Lue lisää