Vertaistoiminnan nettialustat

Tällä sivulla esitellään ASYn toiminnassa käytettyjä nettialustoja ja ohjeistusta niiden käyttöön. Olemme myös lisänneet linkkejä keskustelualustojen virallisille käyttäjätukisivuille.

Nettitoimintaan osallistumiseen ei tarvita yhdistyksen jäsenyyttä tai virallista autismikirjon diagnoosia, paitsi jos näistä on jonkin ryhmän kohdalla erikseen mainittu. Voit osallistua myös anonyymisti.

Facebook

ASYn Facebook-ryhmä on aina auki keskusteluille ja tiedon jakamiselle. Sieltä löydät myös tiedotteita tulevasta toiminnasta, ja voit kysyä ellet löydä tietoa jostakin.

Englanninkielistä keskustelua varten on lisäksi tarjolla Autism Spectrum Finland -ryhmä.

Väliaikaisia Facebook-ryhmiä luodaan tarpeen mukaan palvelemaan esimerkiksi tapahtumien suunnittelua.

Facebookin käyttäjällä on oltava oma Facebook-tili.

Discord

ASYllä on oma Discord-palvelin. Pääset sinne klikkaamalla tästä. Palvelin on aikuisille. Palvelimelle luodaan toiveiden mukaan erilaisia keskusteluryhmiä ja -kanavia. Discordissa voidaan käydä sekä teksti- että äänikeskusteluja. 

ASYn YouTube-kanavalla on neljä videota, joilla neuvotaan Discordin ja ASYn palvelimen käyttöä. Tämä kirjallinen ohjeistus käy läpi samoja asioita kuin videot.

Discord-sovellus kannattaa asentaa tietokoneelle tai puhelimeen, vaikka Discord toimiikin myös selaimessa. Osallistuminen vaatii vahvistetun Discord-tilin, joten klikkaa tilin luomisen yhteydessä sähköpostiin tullutta vahvistuslinkkiä.

Zoom

ASYn Zoom-tili on käytössä etävertaistapaamisissa, tapahtumissa ja kokouksissa. Zoomissa on käytössä ääni ja video sekä näiden ohessa tekstikanava.

Useimpiin Zoom-tapaamisiin liitytään klikkaamalla liittymislinkkiä, jonka ryhmän tai tapahtuman järjestäjä jakaa osallistujille. Omaa Zoom-tiliä ei tarvita.

Google Meet

ASYn nettivertaisryhmien tapaamisia voidaan järjestää myös Google Meetissä. Google meetissä voi käyttää videota, ääntä ja tekstikommentteja, samaan tapaan kuin Zoomissa.

Liittyminen tapahtuu järjestäjän jakamaa liittymislinkkiä klikkaamalla. Omaa Google-tiliä ei tarvita.

Fleminginkatu 25 D 46, 00500 Helsinki

info@asy.fi

Muut yhteystiedot >>

 

Tietosuojaseloste >>

Materiaalipankki >>

Toimintakalenteri >>

©2022 Suomen Autismikirjon Yhdistys