Autistic Pride Day on tapahtuma, jota vietetään kansainvälisesti 18.6.

ASYn APD – tapahtuma sijoittuu usein lähimpään sopivaan viikonloppuun.

Autistic Pride Day

APD:n tarkoituksena on nostaa esiin neurologista erilaisuutta inhimillisenä monimuotoisuutena, luonnollisena ilmiönä, johon liittyy niin vahvuuksia kuin haasteitakin.

Päivän aikana monissa maissa järjestetään kampanjoita ja tapahtumia, joiden tavoitteena on tuoda esiin monipuolista ja totuudenmukaista kuvaa autismin kirjosta. Juhlimme, koska meillä jokaisella on oikeus näkyä ja kuulua omana itsenämme, ja meissä jokaisessa on aihetta juhlaan arvokkaina, ainutlaatuisia persoonina autismin sävyttämine piirteinemme. 

ASYn APD-tapahtuman ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi lyhyitä alustuksia, keskusteluja, taide- ja käsityöpajoja, ja sään salliessa grillausta tai puistopiknikki. Kunkin vuoden tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkaistaan tällä sivulla ennen tapahtumaa touko-kesäkuun aikana.

APD 2022 on suunnitteilla

  • Alta löydät tietoa viime vuoden tapahtumasta

APD 2021

Yleistä tapahtumasta

ASYn APD 2021 -tapahtuma järjestettiin 19.6. klo 11-16 Helsingissä, Rastilan leirintäalueen Isännäntalolla ja sen pihalla. Samaa paikkaa on käytetty useina aikaisempinakin vuosina.

Avaa kartta tästä.

Alustuksia ja keskusteluja oli mahdollista seurata etänä Zoomissa, ja niistä julkaistiin koosteet ASYn Youtube-kanavalla.

Aikataulu

11.00 – 12.00 Autismikirjon avaimet vaikuttamiseen: Hankekoordinaattorit Katja Kivipuro ja Annikka Suoninen esittelevät ASYn juuri käynnistynyttä hanketta.

13.00-14.00 Autismikirjo vaikuttaa Euroopassa: Heta Pukki kertoo autismikirjon henkilöiden vetämistä hankkeista muissa Euroopan maissa.

11.00-16.00 Grillausta, herkuttelua, suppailua, vanhojen tuttujen tapaamista, uusiin ihmisiin tutustumista, maailmanparantamista ja yleistä viihtymistä.

 

Videokoosteet APD 2021 -tapahtumasta

Korona-aikana olemme pitäneet huolta kaikkien turvallisuudesta. Tarjoilun järjestäjillä on ollut hygieniapassit ja käytössään maskit ja käsineet. Kuvassa vuosien 2020 ja 2021 APD-järjestelyistä vastannut Janne Fredriksson grillimestarina.

©2021 Suomen Autismikirjon Yhdistys