Autistic Pride Day on tapahtuma, jota vietetään kansainvälisesti 18.6.

ASYn APD – tapahtuma sijoittuu usein lähimpään sopivaan viikonloppuun.

Autistic Pride Day

APD:n tarkoituksena on nostaa esiin neurologista erilaisuutta inhimillisenä monimuotoisuutena, luonnollisena ilmiönä, johon liittyy niin vahvuuksia kuin haasteitakin.

Päivän aikana monissa maissa järjestetään kampanjoita ja tapahtumia, joiden tavoitteena on tuoda esiin monipuolista ja totuudenmukaista kuvaa autismin kirjosta. Juhlimme, koska meillä jokaisella on oikeus näkyä ja kuulua omana itsenämme, ja meissä jokaisessa on aihetta juhlaan arvokkaina, ainutlaatuisia persoonina autismin sävyttämine piirteinemme. 

ASYn APD-tapahtuman ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi lyhyitä alustuksia, keskusteluja, taide- ja käsityöpajoja, ja sään salliessa grillausta tai puistopiknikki. Kunkin vuoden tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkaistaan tällä sivulla ennen tapahtumaa touko-kesäkuun aikana.

APD 2021

ASYn APD 2021 -tapahtuma järjestetään 19.6. klo 11-16 Helsingissä, Rastilan leirintäalueen Isännäntalolla ja sen pihalla.

Avaa kartta tästä.

Ilmoittaudu osallistumaan paikan päällä täyttämällä tämän sivun lopussa olevan lomake.

Koko tapahtuman ajan on mahdollisuus grillata ja paistaa vohveleita pihalla sekä kokeilla ASYn uutta SUP-lautaa läheisellä rannalla. Näissä ulkona tapahtuvissa aktiviteeteissa on säävaraus, ja otamme niihin korkeintaan 30 osallistujaa.

Tarjolla on myös kaksi sisällä pidettävää alustusta ja keskustelua. Sisälle voidaan ottaa koronarajoitusten takia vain 10 osallistujaa, mutta osallistuminen on mahdollista myös etänä.

 

Aikataulu

11.00 – 12.00 Autismikirjon avaimet vaikuttamiseen: Hankekoordinaattorit Katja Kivipuro ja Annikka Suoninen esittelevät ASYn juuri käynnistynyttä hanketta.

13.00-14.00 Autismikirjo vaikuttaa Euroopassa: Heta Pukki kertoo autismikirjon henkilöiden vetämistä hankkeista muissa Euroopan maissa.

11.00-16.00 Grillausta, herkuttelua, suppailua, vanhojen tuttujen tapaamista, uusiin ihmisiin tutustumista, maailmanparantamista ja yleistä viihtymistä.

Avaa tästä Zoom-linkki alustusten ja keskustelujen etäosallistumiseen. Zoomin meeting ID: 849 4064 4487, passcode: 143694. Etäosallistujien ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Vapaaehtoiseksi?

Jos haluat autella tarjoilun järjestämisessä ja loppusiivouksessa, olet tervetullut tulemaan paikalle etuajassa ja jäämään vähän pidempään. Ilmoittaudu auttamaan lähettämällä sähköpostia Janne Fredrikssonille, etunimi.sukunimi@asy.fi.

Janne
Pidämme huolta kaikkien turvallisuudesta. Tarjoilun järjestäjillä on hygieniapassit ja käytössään maskit ja käsineet. Kuvassa Janne grillimestarina vuoden 2020 APD-tapahtumassa.