Autismiystävällisyys-sertifikaatti siirtyy ASYn hallintaan

20.11.2022

Autismisäätiön, Autismiliiton, PAUTin ja ASYn yhteistyönä on vuoden 2021 keväästä alkaen kehitetty Autismiystävällisyys -sertifikaattia. Sertifikaatti myönnetään yrityksille ja muille organisaatioille, jotka ovat kehittäneet ympäristöjään tai toimintatapojaan vastaamaan paremmin autismikirjon tarpeita.

Autismiystävällisyyden edistämisen tulee näkyä organisaation toimintasuunnitelmassa tai vastaavassa asiakirjassa, ja sen tulee ilmentyä konkreettisissa toimenpiteissä. Sertifikaatin avulla pyritään etenemään kohti parempaa yhteiskuntaa, ympäristöjä ja palveluja asteittain, yksi askel ja teko kerrallaan. 

Sertifikaattia kehittävään toimikuntaan on kuulunut ASYn edustajana Minja-Tiina Kaistinen. Hän tulee jatkossa olemaan toimikunnan puheenjohtaja ja yhteyshenkilö sertifikaattia hakeville tahoille.

Sertifikaatti on tähän mennessä myönnetty taidemuseo Amos Rexille, Säynätsalon kunnantalolle, ja Sapfograf Oy:lle, joiden sivustoista saa käsitystä siitä, millaisia sertifikaattiin oikeuttavat kehittämistoimenpiteet voivat olla ja millaisilta autismiystävälliset ohjeet vierailijoille ja palvelujen käyttäjille voivat näyttää. 

Sertifikaatista voi vielä tällä hetkellä lukea lisää Autismisäätiön sivustosta. Jatkossa ASYn sivustoon avataan oma osio tälle toiminnalle.