ASY:n vertaistoiminta ei olisi mahdollista ilman vertaisohjaajia. Toivotamme myös sinut tervetulleeksi vertaisohjaajien yhteisöön!

Ohjaajaksi vertaistoimintaan

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä vertaisohjaajana? Meillä ASY:ssä on iso vertaisohjaajien yhteisö. Ohjaajilla on mahdollisuus osallistua kuukausittain järjestettävään vertaisohjaajien omaan ryhmään, eli ohjauskeskukseen. Vertaistoiminnan vastaava toimii ohjaajien tukena toiminnan käynnistämiseen, tiedottamiseen ja muihin käytännön järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä.   Otamme aina vastaan uusia ohjaajia, jokaisella vapaaehtoisella on merkitystä <3

Vertaisohjaajan tärkein tehtävä on yhteisten kohtaamisten sekä keskustelun tai tekemisen mahdollistaminen. Ohjaajana sinun ei tarvitse tai  pidä tarjota esimerkiksi lääketieteeseen tai sosiaalipalveluihin liittyvää neuvontaa. Vertaisohjaaminen on vapaaehtoistoimintaa, jota tehdään omalla persoonalla ja itselle sopivina ajankohtina. Vertaisohjaajana voit käynnistää nettiryhmän, lähiryhmän tai ryhtyä ASY:n Discord -palvelimen vertaisohjaajaksi. Ohjaamiseen pääsee tutustumaan toimimalla  apuohjaajana, liittymällä jo olemassa olevan toiminnan ohjaustiimiin. 

Yhdistyksen tavoitteena on tehdä vertaistoiminnan ohjaamisesta mahdollisimman vaivatonta. Vertaisohjaajien tietopankista ohjaaja löytää kaikki toiminnan kannalta oleelliset toimintaohjeet ja lomakkeet, kaikki samasta paikasta.

Vertaistoiminta nettiin - vertaisohjaajan koulutus

Jos olet kiinnostunut toimimaan ASY:ssä vertaisohjaajana, tutustu ensin 4 -osaiseen koulutukseen joko videoina tai pdf-dokumenttien kautta. Täytä seuraavaksi koulutukseen tutustumisen sivun lopusta löytyvä lomake ”ilmoitus kiinnostuksesta vertaistoiminnan ohjaamiseen”, jonka jälkeen vertaistoiminnasta vastaava on sinuun yhteydessä.