Artikkelit

ASYn retkeilijöiden kuulumisia

ASYn retkeilijöiden kuulumisia 21.4.2021 Tämä vuosi alkoi ASYssä uudella ryhmällä: ASYn retkeilijät. Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna on jatkunut koronaepidemian takia rajoitukset. Siksi uusi

Lue lisää »

Mikä ihmeen nepsy?

Nepsyvalmennusta eli neuropsykiatrista valmennusta käytetään nykyisin monissa palveluissa autismikirjon kuntoutuksena. Sekä sanat ”neuropsykiatria” että ”valmennus” ovat termeinä melko epämääräisiä.

Lue lisää »

Assi lääkärissä

Mikä kaikki voi mennä pieleen autismikirjon ja terveydenhuollon ammattilaisten välisessä kommunikoinnissa? Elina Löfström kirjoittaa kuvailee ilmiöitä ja tarjoaa vinkkejä pitkän kokemuksen perusteella. Teksti on julkaistu aikaisemmin Yleislääkäri -lehden numerossa 2/2020.

Lue lisää »

Palautekyselyt vertaistoiminnasta

Käykääpä kaikki ASY:n vertaistoimintaan osallistuneet ja vertaistoimintaa järjestäneet vastaamassa palautekyselyihin. Kyselyillä saatavaa tietoa hyödynnetään VaVe-hankkeen loppuraportoinnissa ja vertaistoiminnan kehittämisessä.Voit vastata nimettömästi, mutta jättää yhteystietosi, jos haluat osallistua arvontaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yhteensä 6 kpl S-ryhmän 10 euron lahjakortteja.

Lue lisää »
Joulupukki ja tietokone.

ASYn etä-pikkujoulut

ASYn etä-pikkujoulut Lauantaina 12.12. klo 19–22 Zoomissa Ho-ho-ho! Pikkujouluista ei tarvitse luopua – ne voi pitää etänä. Asettaudu siis mukavasti ja rennosti kotiasussasi tietokoneen sekä

Lue lisää »
Kysymysmerkkejä.

Vastaa kyselyyn ja ole mukana arvonnassa

VAVE-hanke kaipailee nyt vastauksia kyselyihin ASYn vertaistoimintaan osallistuneilta ja vertaistoimintaa järjestäneiltä. Kyselyillä saatavaa tietoa hyödynnetään hankkeen loppuraportoinnissa ja vertaistoiminnan kehittämisessä.

Lue lisää »

Helsingin tuetun työllistymisen palvelut. Työvalmentaja Sami Niemi-Ruuthin haastattelu AutVave-tapahtumassa.

AutVave 2020 -tapahtumassa käsiteltiin autismikirjon henkilöiden työllistymistä kahden eri esityksen muodossa. Tässä kirjoituksessa keskitytään työvalmentaja Sami Niemi-Ruuthin esitykseen, joka löytyy myös videona Youtubesta. Siinä hän vastasi ASYn kysymyksiin Helsingin tuetun työllistymisen palveluista autismikirjon näkökulmasta. Kirjoitukseni on vapaa referaatti tuosta esityksestä.

Lue lisää »

Koronakriisin vaikutus autismikirjolaisiin -kartoitus

ASY:n ja Autismiliiton hallituksen jäsen Janne Fredriksson on kartoittanut Vammaisfoorumin toimesta koronakriisin vaikutuksia autismikirjon ihmisillä. Vastaajilta kysyttiin viikoilla 17-19, mitä muutoksia poikkeusolot ovat tuoneet arkeen, miten välttämättömät päivittäiset toimet ja harrastukset ovat sujuneet, mistä tarvittaessa on saanut apua ja tietoa ja onko kriisi vaikuttanut vammaispalveluiden saatavuuteen.

Lue lisää »

Ohjeita Zoomin käyttöön tietokoneella

Ohjeita Zoomin käyttöön tietokoneella Anssi Ovaskainen 27.4.2020 Näissä ohjeissa oletetaan, että käyttäjällä on Windows -kone ja hän käyttää Zoomia työpöytäsovelluksen kautta. Lisäksi tässä esitetyssä käyttötavassa

Lue lisää »

Fleminginkatu 25 D 46, 00500 Helsinki

info@asy.fi

Muut yhteystiedot >>

 

Tietosuojaseloste >>

Materiaalipankki >>

Toimintakalenteri >>

©2021 Suomen Autismikirjon Yhdistys